• Ny musik:

  Ny EP:


  Spotify | CD Baby

  Musik:

  CD:

  Bok (pdf):

  Bok (pdf):

  Tidskrift:

  Bok (pdf):

  Book (pdf):

  Upphovsrätt:

  Kisamor:

Sjukhussjukan ökar oroväckande i Stockholm

Dagens Nyheters reporter Anita Sjöblom skriver den 3 oktober under rubriken ”Ökning av sjukhussjukan oroar” att av 185 fall som anmäldes till och med augusti kom 101 från Stockholm:

I skarpa ordalag slår Smittskyddsinstitutet larm om spridningen av sjukhussjukan. Framför allt är läget allvarligt i Stockholmsområdet. Smittskyddsinstitutet fruktar att det snart inte finns någon medicin som biter på den aggressiva bakterien.

DN skriver vidare i detta ämne den 4 oktober i artikeln ”Nu ska sjukhussjukan stoppas”:

Inom två år ska antalet patienter som smittats med sjukhussjukan ha halverats i Stockholms län. På alla områden pågår ett intensivt arbete med att stoppa spridningen av den aggressiva bakterien.

Åke Örtqvist, chef för smittskyddsenheten vid Stockholms läns landsting, menar dock i artikeln att läget inte är mer kritiskt i dag än för ett år sedan:

Vi vet från internationella studier att var fjärde person inom vården inte tvättar händerna ordentligt. Och även om vi i dag arbetar aktivt med hygiensjuksköterskor på alla sjukhus så är vi inte nöjda. Det räcker inte bara med information, vi måste också hitta ett system där vi kan kontrollera att hygienföreskrifterna följs, säger Åke Örtqvist.

Annons
%d bloggare gillar detta: